Szia! Üdv az oldalamon!

Ezen az oldalon az egészségről lesz szó. Remélem tetszik!

Miért szeretjük ezeket fogyasztani?


Sok ember azért eszik egészségtelen ételt, mert ez a legkényelmesebb megoldás. Azonnal fogyaszthatjuk őket, minimális készítést és főzési időt igényelnek. Bárhol megkaphatóak, és viszonylag olcsóak. Ám a legfőbb érv mellettük az, hogy finomak.


Miért olyan finomak?


A válasz egyszerű: a cukor, a só és a zsír miatt. A legtöbb ember szereti a cukor és a só ízét. A sóra az egészséges étrendhez szükség van ugyan, ám sokan csak azért tesznek sót az ételükbe, mert így jobban ízlik nekeik. A zsírt a legtöbb ember a sűrűsége és az állaga miatt kedveli. A zsír azonban nemcsak a húson látható fehér részt jelenti. Az ételekben nagyon gyakori, ám nem látjuk őket, így a sajtban és a vajban sem látszanak. A készülőben lévő ételből áradó illat, ami gyakran valójában a zsír szaga, igazán csábító az emberi orrnak. A kellemes illat pedig izgalomba hozza agyunk azon részeit, amely örömérzetet okozhat. Például elegendő csupán megéreznünk a hasábburgonya illatát, és már rohanunk is a gyorsétterembe, hogy bekepjunk egy sajtburgert. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ilyen ételeket kell ennünk. A szakértők úgy vélik, hogy ha egy ideig nem fogyasztunk sósat vagy édeset, akkor idővel nem fogjuk azt annyira kívánni, és az ilyen ételeket egy idő után túl édesnek vagy sósnak fogjuk találni.


Energiabomba


Az emberek gyakran azért választják az egészségtelen ételeket, mert gyors energiapótlásra van szükségük, a cukor és a zsír pedig azonnal sok energiával lát el bennünket. A zsír kétszer annyi energiát tartalmaz, mint az ételek többsége, a cukor pedig gyorsan felszívódik testünkben. A hatást tehát azonnal érezzük. Viszont ha túl sokat viszünk be testünkbe, és nem égetjük el a felesleget testmozgással, akkor testzsírként fog felhalmozódni.


Hozzáadott anyagok


Az élelmiszergyártó vállalatok tisztában vannak vele, hogy az emberek szeretik a sót, a cukrot és a zsírt, emiatt gyakran többet raknak belőlük az ételekbe, mint amennyi szükséges lenne, hogy így a vásárlók jobban kedveljék termékeiket. Kinézetet és ízt javítandó vegyi anyagokat is adnak hozzájuk. Ezeket az anyagokat élelmiszer-adalékanyagoknak nevezzük. Valószínűleg fogalmunk sincs róla, hogy ételeink számtalan ilyen anyagot tartalmaznak, és bizonyára jóízűnek találjuk őket. Az élelmiszer-adalékanyagok gyakran el vannak rejtve, vagyis nem annyira könnyű őket észrevenni a csomagoláson, így nem tudjuk, hogy pontosan mennyi egészségtelen anyag található a termékekben. Az élelmiszergyártó vállalatoknak tájékoztatniuk kell az embereket, hogy mi található termékeikben, ám a kis címkéket gyakran nehéz értelmezni.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 4
Heti: 23
Havi: 22
Össz.: 15 715

Látogatottság növelés
Oldal: Miért szeretjük ezeket fogyasztani?
Szia! Üdv az oldalamon! - © 2008 - 2024 - egeszsegestaplalkozas.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »